• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

FINDIK KURDU MÜCADELE ZAMANI YAKLAŞIYOR!


03/05/2018


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada fındık üreticileri fındık kurduyla mücadele zamanıyla ilgi bilgilendirmede bulunuldu.
 
Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
 
 
Fındık bahçelerinde  zarar yapan ‘Fındık Kurdu’ zararlısına karşı mücadele zamanı yaklaşmaktadır. Çiftçilerimiz bahçelerini sık sık kontrol ederek, fındıkların % 50’si mercimek büyüklüğüne  geldiğinde ilaçlı mücadeleye başlanmalıdır.
 
Giresun ilimizde ilaçlı mücadeleye bu sene;  sahil kolda 5 mayıs, orta kolda 9 mayıs, yüksek kolda ise 13 mayıs’ta başlanmalı ve mücadele en geç 10 gün içerisinde bitirilmelidir.
 
İlaçlamada dekara (40-50 ocağa) verilen doz motorlu sırt atomizörüyle 14-17 litre, motorlu pülverizatörlerle 30 litre su ile karıştırılarak atılmalıdır. İlaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmelidir. Yapılan ilaçlama ile yaprak bitleri de kontrol altına alınmaktadır.
           
İlaçlama başlamadan önce arıcılar arılarını ilaçlama sahaları dışına çıkarmaları gerekmektedir. İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonrasına kadar ilaçlama yapılan bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenmemelidir.
 
Mücadelede tavsiye edilmeyen bitki koruma ürünü kullanılmaması, yaprak gübreleri hariç herhangi bir kimyasal maddenin bitki koruma ürünüyle karıştırılmadan önce etiket bilgilerindeki durumu değerlendirilerek ona göre uygulama yapılmadır.
 
Kullanılacak bitki koruma ürünleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş olan satış bayisinden alınarak,  bitki koruma ürünleri uygulama belgesi sahibi kişiler tarafından uygulanmalıdır.
 
Üreticilerimiz konu hakkında daha geniş bilgi almak için İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilirler.

Kaynak : İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü...




433 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam440
Toplam Ziyaret4163199
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams