• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Ömer Akpınar adı bu kitapta yaşayacak

23/09/2010

Giresun-Çavuşlu'dan Türk Halk Müziği sanatçısı Ömer Akpınar'ın "Giresun Türküleri ve Oyun Havaları" isimli kitabı ölümünden sonra yayınlandı.

     Sanat yılı içersinde TRT'ye yüzlerce eser kazandırmış olan Ömer Akpınar'ın memleketi Giresum ve Görele dolaylarından derlediği 50'ye yakın türküsü dillerden düşmüyor.

     Hüseyin Akpınar tarafından yayına hazırlanan kitapta Giresun'un musiki hayatı; horan, karşılama, kolbastı, metelik, fingil, fındık oyunu, mican oyunu, oturak havaları, gemici havaları, çandır tüfek gibi oyun türleri ve çeşitleri; destanlar, Giresun mızrap tavırları, Giresun halk oyunlarında giysiler, Giresun musikisinin saz ve söz ustaları anlatılıyor. Kitapta ayrıca Giresun yöresine ait türkü notaları yer alıyor.

     Kitaba sunuş yazısı yazan Ayhan Yüksel, Yeni Tirebolu'ya eserle ilgili olarak "Bu kitabı Ömer Akpınar ustamız ölümünden önce 2000 yılında tamamlamıştı. Fakat, bir türlü bastırma imkânı bulamadı. Bu çalışmanın yayınlanması, bir bakıma Ömer Akpınar'ın yakınlarına ve sanatçı dostlarına vasiyeti idi. Bu bağlamda kitabın yayına hazırlanması ve basımı safhasında üzerine düşeni yaptığım kanaatindeyim. Bu çalışmayı 'çamur içinden çıkarılmış pırlanta' sözleriyle tanımlayan değerli kardeşim Dr. Süleyman Şenel'in katkılarını da bu vesileyle şükranla karşılıyorum. Büyük bir vefa örneği göstererek eserin müsveddelerini baştan sona okumak zahmetine katlandı. Kitabı yayına hazırlayan Hüseyin Akpınar'ı yönlendirdi. Başında Giresun yazan hiçbir kurum ve kuruluşların ve derneklerin basımına bir katkısı olmadı, gerek ustamızın sağlığında, gerek ölümünden sonra da ilgilenmediler. Festival adı altında yapılan etkinliklere büyük maddi kaynak bulmayı maharet sayan idarecilerden de bir ilgi gösterilmedi. Giresun'un fahrî hemşerisi olarak nitelendirdiğim Kitabevi-Mehmet Varış ise büyük bir kadirbilirlikle kitabın basımımı üstlendi. Türk Halk Müziği konusunda kaynak bir eseri herkese tavsiye ediyorum" dedi.

kaynak:www.yenitirebolu.com



1374 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret4188061
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams