• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

2018 FINDIK YEME YILI OLACAK!


01/01/2018


Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Karaman, "Fiyatında artış değil, aksine düşüş yaşanan tek ürün fındık. 2018'in 'fındık yeme yılı' olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Başkanı Hüsamettin Karaman, yaptığı açıklamada, sektörün 2017 yılını değerlendirerek, 2018 beklentilerini paylaştı. Eylül ayı ile başlayan 2017-2018 sezonunda sektör genelinde yüzde 25-30 civarında fiyat artışı olduğunu belirten Karaman, yılbaşı dönemine özel fiyat artışlarının ise söz konusu olmadığını söyledi. Fiyatında artış değil, aksine düşüş yaşanan tek ürünün fındık olduğuna işaret eden Karaman, şu bilgileri verdi: "2018 yılının fındık yeme yılı olacağını söyleyebiliriz. Tüketicilerimize nacizane tavsiyem dünya lideri de olduğumuz bu ürünü hem kuruyemiş olarak hem sağlık için hem de yemek ve tatlılarında bol bol tüketmeleri.

Bundan 10 sene önce yüzde 5-10 arasında büyüme gözlemlediğimiz sektörümüzde son yıllarda maalesef böyle bir artıştan bahsetmemiz mümkün görünmüyor. 2017 yılında kuruyemiş sektörü iç pazarında TL bazında yüzde 7'lik bir büyüme gözlemledik ve bizim tahminimiz 9,6 milyar liralık iç pazar büyüklüğüne ulaştığımız yönünde. Ancak TL bazındaki büyüme reel büyüme anlamına gelmiyor. Bu sene TL'nin dolar bazında değer kaybettiği de göz önüne alındığında büyüme yerine yaklaşık yüzde 5'lik bir daralma gözlemlendiğini söyleyebiliriz."

"TÜRK HALKI GÜNLÜK BESLENMENİN PARÇASI OLARAK KURUYEMİŞ TÜKETİYOR"

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmenin hem dünyada hem de ülkemizde giderek daha da önem verilen konular haline geldiğini aktaran Karaman, kuruyemiş ve kuru meyvelerin sağlıklı beslenme listelerinin başında geldiğini anlattı. Hüsamettin Karaman, besin değerleri itibarıyla çok zengin olan kuruyemiş ve kuru meyvelerin artık yılın her döneminde tüketicilerin alışveriş listelerinin başında yer aldığına işaret ederek, Türk halkının artık eskiden olduğu gibi yalnızca bayram ya da yılbaşı gibi günlerde değil günlük beslenmenin bir parçası olarak kuruyemiş tükettiğini söyledi.

Kaynak : Yeşilgiresun.com...



1077 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam771
Toplam Ziyaret4174881
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams