• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

İLKÖĞRETİM OKULLARINA 100 BİN DOLARA KADAR HİBE

08/01/2010

   Japonya Büyükelçiliği tarafından yürütülen “Yerel Projelere Hibe Programı (GGP)” kapsamında ilköğretim okulları, sivil toplum örgütleri, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve belediyelerin yerel seviyedeki kalkınma projelerine, 100 bin dolara kadar, geri ödemesiz destek sağlanacaktır. 

 

          Yerel Projelere Hibe Programı  (GGP) Ön Bilgi Formu

          “Yerel Projelere Hibe Programı (GGP)” Japon Devleti tarafından 1989 yılından beri “Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (Japan ODA)” kapsamında gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde uygulanmaktadır. Programın amacı temel insani ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış kalkınma projelerine yönelik geri ödemesiz bir mali yardım sunmaktır.

         

          PROGRAM KRİTERLERİ VE BAŞVURU

          Proje Dönemi:

          Başvurusu yapılacak projelerin Nisan 2012-Mart 2013 dönemine ait olması gerekmektedir. (Projenin başlangıç tarihi en erken Nisan 2012 olmalıdır ve projenin en geç 1 yıl içinde tamamlanması planlanmalıdır.)

 

          Başvuru Tarihi:

          Başvuru için gerekli dokümanların en geç 29 Nisan 2011 saat 17.30’a kadar Büyükelçiliğimize ulaşacak şekilde posta veya kargo yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

 

          Proje Gerçekleştirilecek Bölgeler:

          Projeler sadece Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu veya Doğu Karadeniz Bölgelerinde gerçekleştirilecektir.

 

          Kimler Başvurabilir:

          Sivil toplum kuruluşları, ilköğretim okulları ve belediyelerin başvuruları kabul edilmektedir. Projeyi uygulama ve sürdürebilme kapasitesine sahip proje ortağı veya ortakları ile işbirliği yapmaları halinde muhtarlıklar da başvuruda bulunabilirler.

          Başvuru sahipleri, Türkiye'de yerel seviyedeki kalkınma projeleri uygulayabilecek ve sürdürebilecek kapasiteye sahip, kâr amacı taşımayan kuruluşlar olmalıdır.

  

          Projeden Faydalanacak Kesim:

          Projeler toplumun dezavantajlı kesimlerini hedeflemeli ve yerel seviyede etkiye sahip olmalıdır. Ayrıca, başvuru sahiplerinin projeden faydalanacak tek kesim olmaması gerekliliği de dikkate alınmalıdır.

 

          Hibe Miktarı:

          Proje başına sağlanabilecek maksimum hibe miktarı 10 milyon Japon Yeni'dir. (2010 yılı itibariyle 10 milyon Japon Yeni yaklaşık olarak 100.000 USD'dir.) Proje harcamaları kapsamındaki Katma Değer Vergisi (KDV) Büyükelçilik tarafından karşılanamamaktadır. KDV tutarı başvuru sahibi veya başvuru sahibi tarafından belirlenecek proje ortakları tarafından ödenmelidir. Bu nedenle proje bütçeleri en fazla 100.000USD (KDV hariç) olarak hazırlanmalıdır.

 

           Kabul Edilen Proje Konuları:

          Projeler toplumdaki dezavantajlı kesimleri hedefleyen konularda, temel insanî ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olmalıdır. Kabul edilen proje konuları aşağıdaki gibidir.

  • Temel Sağlık: Koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, sağlık merkezlerinin ekipmanlarının yenilenmesi ve yeni ekipman sağlanması
  • Engelliler: Engelliler için özel okul veya merkezler, üretime yönelik atölyeler
  • Kalkınmada Kadın: Kadınların bölgede kalkınmasını hedefleyen beceri geliştirme, mesleki eğitim ve rehabilitasyon merkezleri
  • Kamu Faydası/Diğer Dezavantajlı Kesimler: Yaşlılar için özel bakım merkezleri, huzurevleri, çocuklara ve gençlere yönelik eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, sokak çocukları veya kimsesizler için tesisler
  • Kapasite Geliştirme ve Eğitim: Mesleki eğitim, özel topluluklar için kapasite geliştirme programları
  • Diğer Proje Konuları: Gelir eşitsizliğinin düzenlemesi, temiz su temini, küçük çaplı afet yönetimi ve afet zararlarının önlenmesi

          Proje Kapsamında Desteklenen Bütçe Kalemleri:

Yeni veya ek bina yapımı, kapsamlı onarım işleri, ekipman ve/veya malzeme temini.

 

kaynak:giresunab.gov.tr



1404 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam777
Toplam Ziyaret4181230
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams