• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

'Arım, Balım, Peteğim' Projesi

05/02/2011

Doğu Karadeniz Bölgesindeki arıcılık sektörünün sanayileşmesini ve markalaşmasını sağlayacak olan AB'nin 9.3 milyon euro bütçe ayırdığı 'Arım Balım Peteğim Proje' başladı

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacıyla, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezince hazırlanan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan toplam 9.3 milyon euro bütçeli "Arım, Balım, Peteğim Projesi” başladı.
Bölgede arıcılığa belirli bir düzen getirmek, ürünlerin sertifikalanmasını sağlamak, uygulanmakta olan üretim şartlarını AB standartlarına getirmek amacını taşıyan projenin başlaması sebebiyle Ordu Valiliği Konferans salonunda bir toplantı yapıldı. Başta Ordu Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları İsmail Küreci, Ömer Adar ve Salih Yüce, Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Arslan başta olmak üzere kalabalık bir arıcı topluluğunun da katıldığı toplantıda Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ersin Erdoğan, bölgede günümüzün arıcılık sektörü ile ilgili bilgiler verdi.

"ARICILIK ULUSLARARASI OLACAK"
Erdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde arıcılığın arazi sahibi olmadan ve sermaye gerektirmeden yapılan tek tarımsal faaliyet olduğunu belirttiği konuşmasında,fındığa alternatif bir gelir kaynağına sahip olmasına rağmen ilkel şartlarda üretim ve işleme yapıldığına dikkat çekti. Erdoğan, "Üretimi sertifikalandıracak bir kurum bulunmuyor. Bölgedeki üretim ve işleme teknikleri AB standartlarına uygun değildir. Böyle giderse bu üretim şartları ve şekilleri AB'ne katılım sürecinde sürdürülemeyecek ve yasal olmayacaktır. Ayrıca ürün çeşitlendirme çalışmaları yetersiz olduğu gibi pazarlama teknikleri bulunmuyor ve marka oluşturma teknikleri bugüne kadar gerçekleştirilememiş.Müşteri yani tüketici, ürünün kalitesine şüpheli yaklaşıyor ve emin değil. Ürünün içeriğini merak ediyorlar. Bu sebeple markalaşmış ürün arıyorlar. Bu sebeple sermaye birliğini sağlamak, üretim ve sertifikasyonda ileri teknoloji ve standartları kullanmak, sanayileşmek, markalaşmak ve arıcılığımızı uluslararası hale getirmemiz gerekiyor. Bu proje bunun ilk adımıdır" dedi.
Erdoğan, 36 ay sürecek projenin uygulama alanlarının Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Sinop ve Samsun illeri olduğunu da belirterek, ilginç bilgiler verdi. Erdoğan, "Bu 6 ilde 7 bin 831 bal üreticisi bulunuyor. Ancak bunun 2 bin 349'u kayıt dışıdır. 38 bin kişi sektör ile ilgili olmasına rağmen 73 imalatçı KOBİ bulunuyor. Bölgede bal ihracatı yüzde 1'in altında. 14 bin ton bal üretilirken, işlenmemiş ve paketlenmemiş 1 kg bal 3 Euro iken, işlenmiş ve paketlenmiş bal 8 Euro'dan satılıyor. Yani standartlara uygun markalaşmış balın her zaman daha çok gelir getiren bir ürün olduğu ortadadır" diye konuş



1975 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam111
Toplam Ziyaret4176457
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams