• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞINDAN PERSONELLERİNE SEMİNER

15/04/2011

 

    Görele Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi semineri verildi.

 Görele Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Uzm. Dr. Yalçın Önder anlatımıyla sağlık personellerine Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konulu seminer verildi.

     Görele Sağlık Gurup Başkanlığı toplantı salonunda verilen seminere Sağlık Grup Başkanı Hasan Özkurt, Uzm. Dr. Yalçın Önder ve sağlı personelleri katıldı.

     Kırım- Kongo Kanamalı Ateş ilk olarak hastalığın ismini aldığı Kırım ve Kongo’da görülen, virüs denilen mikropların sebep olduğu ölümcül seyredebilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Yalçın Önder, “Tarla, Bağ- Bahçe ve piknik alanlarından dönüşte vücudumuzda mutlaka kene kontrolü yapılmalıdır” dedi.

 

 Kırım- Kongo Kanamalı Ateş denilen hastalığın kene ısırması ve kenelerle temas sonucu bulaştığını da değinen Önder; “Tarla, Bağ- Bahçe ve piknik alanlarında üzerimize kapalı giysiler giymek, pantolonumuzun paçalarını çorap içine atarak bu tür vakalardan kurtulabiliriz. Aksi halde kene tutunmasından 10 gün içinde ateş, halsizlik, iştahsızlık,  kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal görülürse acilen sağlık kuruluşlarına başvurulması gerekmektedir” dedi.

     Vücuda bulaşan kene ne kadar kısa zamanda vücuttan uzaklaştırılırsa, hastalığın bulaşma riski de o kadar azalmakta olduğunu da söyleyen Uzm. Dr. Önder, Kırım- Kongo Kanamalı Ateş nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Bu hastalıktan nasıl kuşkulanılır? Bu tür vaka virüs alındıktan sonra ne zaman ortaya çıkar? Bu hastalık nerelerde görülmektedir? Tedavisi mümkün müdür? Nasıl korunulmalıdır? gibi konular hakkında da bilgi verdi.

 

kaynak: www.gorelehurses.com (Kamil YILMAZ)



1351 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam502
Toplam Ziyaret4180955
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams