• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Vira Bismillah

01/09/2012

15 Nisan 2012 tarihinden itibaren, trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçıları kapsayan yasağın 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle denize açılan balıkçılar bu yılki balıktan umutlular.

4,5 aylık geçen süre zarfında ağlarını ve teknelerini onaran, boya ve bakımlarını yapan balıkçılar, yeni sezondan geçen yıla kıyasla daha umutlu olduklarını belirterek, şu anki balık miktarının iyi olmasının, gelecek aylarda iyi bir sezon geçireceklerine işaret olduğunu, özellikle yakaladıkları palamutun miktarı ve büyüklüğünün ümit verici olduğunu söylediler.

Sezonun ilk günlerinde palamutun yanı sıra istavritin de tezgahları şenlendirmesi bekleniyor.

BALIKÇILARA UYARI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Giresun İl Müdürlüğü balıkçıları avlanma sırasında uymaları gereken kurallar konusunda uyardı.

Müdürlükten yapılan açıklamada Ordu İli, Ünye İlçesindeki; Taşkana Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığının yasaklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metrederinlikten sığ sularda avcılık yapılmasının da yasak olduğu hatırlatılarak, “Gırgır ağları ile hamsi avcılığı 16.00-08.00 saatleri arasında yapılacak olup, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.

Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğü’nden Avcılık İzin Belgesi’nin alınması zorunludur.

Denizlerden ve iç sulardan avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin, karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere, toptan satış merkezi, su ürünleri hali, soğuk hava deposu ve işleme tesisine naklinde Nakil Belgesi alınması zorunludur. 50 kg ve daha az miktardaki su ürünleri için nakil belgesi aranmaz” denildi.

Açıklamada dökme olarak balık unu yağı fabrikalarına gönderilecekler hariç; 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren hamsi, istavrit ve sardalya balıklarının naklinde kullanılacak kasalara standart getirildiği belirtilerek standartlara uyulmasının zorunluluk olduğu ifade edildi.

Deniz salyangozu avcılığının Algarna ile serbest olduğu dönemde sahilden itibaren 500 metre mesafe içerisinde avlanamayacağı belirtilerek, “Avlanma gemide birden fazla algarna bulundurulamaz ve kullanılamaz” denildi.

Denize bırakılan uzatma ağları, paraketelerin gündüz flâma (şamandıra), gece ise ışıklı şamandıra ile işaretlen dirilmesi, uzatma ağı, parekete gibi pasif avlanma araçlarında ait olduğu balıkçı gemisinin ruhsat kod numarasını gösterir bilginin yer almasının zorunlu olduğu belirtildi.

Ayrıca Harşit Çayı, Batlama, Aksu, Pazarsuyu, Yağlıdere, Çanakçı ve Gelevera derelerinin denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaklandı.

AVLARA BOY SINIRLAMASI

İlimiz karasuları ve iç sularında avlanan, satışa sunulan balık çeşitlerindeki standart boy sınırlamaları da belirlendi.

Buna göre av sınırlandırmalarında balık çeşitlerine göre asgari boy uzunlukları santimetre cinsinden şu şekilde açıklandı, “Barbunya 13, Levrek 25, Dil Balığı 20, Lüfer 20, Eşkina 25, Mezgit 13, Hamsi 9, Palamut 25, İstavrit, Karagöz İstavrit 13, Pisi 20, Kalkan 45, Sardalya 11, Kefal (Amuderya kefali) 35, Tekir 11,  Kefal (Diğer kefaller) 20, Uskumru 20, Kefal (Has kefal) 30, Alabalık (İç Sularda) 25, Kefal (Sarıkulak kefal) 30, Sazan (İç Sularda) 40, Kırlangıç 18, Yayın (İç Sularda) 90”

Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılmasının yasaklandığı da hatırlatılarak, “Balıkçılarımız ayrıntılı bilgi için İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilir veya www.giresuntarim.gov.tr adresinde internet sitemizi ziyaret edebilirler. Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına uymalarını ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileriz” denildi.



972 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam545
Toplam Ziyaret4180998
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams