• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Görele Şehitliğini Gösteren Bir Levha Bile Yok

01/10/2012

Görele Şehitliğini Gösteren Bir Levhası Bile Yok

Giresun’un Görele İlçesinde bulunan Giresun’un resmi olarak tanınan Görele şehitliğini gösteren bir tabelası yok. 

Bölgenin Ruslar tarafından işgal edildiği 27 Temmuz 1916 ile 13 Şubat 1918 tarihleri arasında ilçede Rus askerlerinin topluca öldürdüğü Görelelilerin Kumyalı Mahallesinde bulunan bir kuyuya doldurulduğu yer olan şehitliği gösteren bir tane levha yok. Görele Orman İşletme Şefliği, Görele İlköğretim Okulu ve Şehitlik Caminin bulunduğu üçgende yer alan Şehitliğin etrafının çok katlı apartmanlarla kuşatılması bir yana ilçede ve karayolu üzerinde şehitliğe nasıl gidileceğini gösteren bir levha bulunmamaktadır. 


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Araştırmacı Yazar ve Emekli Edebiyat Öğretmeni Hayrettin Günay, “Anadolu'da bir deyim vardır; “ Seversin vermezler, sevmezsin zorla verirler” derler. Görele' de varlığı bilinen şehitliğin bir tabelası yoktur ancak ilçeye bağlı Kuşçulu köyünde yeri ve varlığı bilinmeyen türbenin Giresun Trabzon sahil yolu üzerinde tabelası var. Giresun'dan Trabzon'a giderken Kuşçulu köyünü geçtiğinizde karşınıza çıkan ilk kavşakta Kuşçulu Köyü Türbesi levhasını görmenize rağmen Görele Şehitliği diye bir levhaya rastlayamazsınız. Trabzon'dan Giresun'a giderken de rastlayamazsınız. Bu yoldan her geçtiğimde Afyonkarahisar yolu üzeride İscehisar ilçesi Doğanlar köyünde bulunan Giresun Şehitliğini gösteren o kocaman tabelayı hatırlarım. Bir Afyonlu Giresun Şehitliğini gösteren kocaman bir tabela dikerken Göreleli ilçesinde bulunan tarihi şehitliği gösteren minicik bir tabela dikememiş. Ve olmayan bir türbeye levha dikilirken olan bir şehitliğe levha dikilmeyişine bir anlam veremiyorum” dedi.


Karayolları üzerine bu tür levhaların dikilmesinin belli kuralları olduğunu belirten Günay, “İlgili kurumların başvurularıyla bu levhaların dikilmesi mümkündür. Belli ki böyle bir başvuru yapılmamış. Bir köyde yeri ve varlığı bile belli olmayan türbe için karayolu üzerine levha dikilebiliyorsa bir ilçede varlığı resmen kabul edilen tarihi bir şehitlik için levha dikilmesi hiç de zor olmayacaktır. Karadeniz’in tek resmi şehitliği olan şehitliğin şehir içinde ve ya şehitliğe yakın yerlerde şehitliği gösteren bazı levhaların olması gerekmez mi? Bu levhaları yaptırmak yerel yönetimler için o kadar zor olmamalı diye düşünüyorum. Şehitliğe gelmek isteyenlerin ulaşmalarını kolaylaştıracak levhaların konulmasını istiyoruz. Hem karayolu üzerine hem de şehir içine” diye konuştu.

Haber - Fotoğraf : Bekir Öztürk / ÇAVUŞLU HABER  



2635 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam566
Toplam Ziyaret4181828
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams