• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Süs Bitkisi Değil, Fındığa Ek Gelir

22/02/2013

Giresun'da fındığa ek gelir olarak kivi başta olmak üzere pepino, aşılı börtlen, frenk üzümü, ahududu gibi bir çok ürünü yetiştiren MHP Giresun İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yüksel, kumkuatı Giresunla tanıştıran kişi oldu.

Giresun'da fındığa ek gelir olarak kivi başta olmak üzere pepino, aşılı börtlen, frenk üzümü, ahududu gibi bir çok ürünü yetiştiren MHP Giresun İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yüksel, kumkuatı Giresunla tanıştıran kişi oldu. 

Giresun'da fındığa ek gelir sağlayacak ürünler arasına kumkuatı da ekleyerek örnek olan Mehmet Yüksel, Ülkemizde süs bitkisi olarak kullanılan kumkuatın meyvesinin fosfor ve potansiyum açısından çok zengin olduğunu söyledi. 

Yüksel, Kumuat'ın insan sağlığı açısından son derece faydalı olduğunu belirterek, " Giresun'da ilk deneme çalışmalarını yapanlardan birisiyimdir. Anavatanı Çin olan bu bitki, çok değerli olduğu için Çin'de altın portakal olarak adlandırılmaktadır. Kumkuat meyvesi C vitamini içeriğinden zengindir. Kumkuat, kabuğu ile birlikte yenildiğinde gribal enfeksiyonları önleme konusunda önemli rol oynar. Kumkuat meyvesi, A, B1, B2, B3 vitaminleri ile kalsiyum da ihtiva eder. Kumkuat, sinir sisteminin düzenli çalışmasına, bağırsak yağlarının erimesine yardımcı olur. Dünyada kabuğuyla beraber yenen yegane narenciye türüdür.Kumkuat belki de evlerde, balkonlarda yetiştirilen tek meyve ağacıdır" dedi. 

Kumkuatın birçok alanda kullanıldığını da ifade eden Yüksel, "Yurtdışındaki ülkelerde kilosu 40 Euro'dan satılan kumkuat, bir çok alanda kullanılır.Özellikle taze meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra reçel,marmelat, aroması yapılır tatlı ve salatalarda kullanılır. Ülkemizde bir çok bölgede yetiştirilmeye çalışılsa da Giresun'da daha verimli olduğunu gördük. Daha çok çelikleme yöntemiyle yetiştirdiğimiz ürünler 3 yılda meyve vermeye başlıyor. Ben geçen yıl meyve almaya başladım. Aldığım meyvelerin yaptırdığım tahlilleri oldukça olumlu çıktı.Bunun üzerine daha fazla yetiştirmek için gereken çalışmalara başladım.Bölgemiz için düşünüldüğünde fındığa ek gelir olarak pekala yetiştirilecek bir üründür.Ayrıca öyle büyük arazilere falan gerek yok. Genelde saksıda süs bitkisi olarak görüldüğünden balkonlarda bahçelerde saksı içerilerinde yetiştirilebilinir" diye konuştu. 

HABER :Ahmet  BİLGE

 




1304 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam379
Toplam Ziyaret4176725
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams