• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Tek Odalı Evde 36 Yıldır İlgi Bekliyor

22/04/2013

Beşikdüzü'n de 9 yaşında iken ağaçtan düşerek bel kemiği kırılan ve omurilik felçlisi olan Şamil Kılıç (63), o günden beri yatağa bağlı olarak yaşıyor.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Çarlaklı köyünde, 9 yaşında iken ağaçtan düşerek bel kemiği kırılan ve omurilik felçlisi olan Şamil Kılıç (63), o günden beri yatağa bağlı olarak yaşıyor. Komşuları yetkililerin Kılıç'a ilgisiz kaldığını, el uzatılmadığını ifade ediyor. 

Kılıç, ilçe merkezine bağlı Yeni Cami bitişiğindeki tek göz odasında 36 yıldır sefalet içinde. 17 yıl öncesine kadar annesiyle birlikte yaşayan Kılıç, onun ölümünden sonra maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınca, babadan kalan az miktarda fındıklığı satarak Beşikdüzü ilçesindeki hayırsever bir vatandaşın bodrum katındaki tek gözlü bir odaya yerleşmiş. Komşularının yardımı ile bugüne kadar yaşayan Şamil Kılıç, bundan sonrası için de "Allah Kerimdir" diye konuşuyor. 

Şamil Kılıç'ın küçük odasındaki odun sobasını hayırsever vatandaşlar almış, odununu da komşuları getiriyor. Şamil Kılıç, tek başına sürdürdüğü yaşamını kolaylaştırmak için kendisine bazı alet ve edevatlar da yapmış. Kapısını açmak veya elektriği yakmak için ucu kancalı bir değnek kullanıyor. Kendisine bir de tekerlekli sandalye yapmış. Ucu kancalı değnek sayesinde sandalyesini yatağına yaklaştırarak biniyor ve bazı ihtiyaçlarını karşılamak için tekerlekli sandalyesini kullanıyor. 

10 LİRA 65 KURUŞA YAŞAM SAVAŞI 

Şamil Kılıç'ın eline babasından kalan sigorta aylığından ayda 320 TL geçiyor. Kılıç, eline geçen bu parayla yiyecek dahil olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılıyor. Böbrek ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle komşularının getirdiği her yemeği yiyemediğini ifade eden Kılıç, kullanabildiği küçük kaplar sayesinde yatağının kenarında bulunan küçük tüpte yemek pişiriyor ve kendisinin pişirdiği yemek onu daha çok mutlu ediyor. Kılıç, bulaşıklarını ise komşularının getirdiği küçük damacanalardaki suları kullanarak yıkamaya çalışıyor. Şamil'in oda kapısı çok dar bir koridora açılıyor ve koridorun hemen karşısında bir tuvalet bulunuyor. Banyosunu da tuvalette yapıyor Şamil Kılıç. Elle kumanda edilen tekerlekli sandalyesiyle zaman zaman dışarı çıkıp dolaşan, zaman zaman da bakkaldan günlük ihtiyaçlarını temin eden Kılıç, yaklaşık iki aydan beri bundan da mahrum. İlçedeki dere ıslahı nedeniyle yolu kapalı. Seçim zamanlarında kapısını çalan ve oy isteyen siyasilerin bir daha yanına uğramadıklarından yakınıyor. 

"DEVLETİ MAHKEMEYE VER DEDİLER" 

Kendisini ziyarete gelen bazı vatandaşların, kendisine devletin bakıcı tutabileceğini söylemeleri üzerine çeşitli kurumlara dilekçe ile müracaat eden Şamil Kılıç, buralardan da olumlu sonuç alamayınca komşuları bu sefer de 'devleti mahkemeye ver' demişler. Şamil Kılıç ise "Ben devletimi mahkemeye verip mahkeme kapılarında uğraşama. Devleti mahkemeye vermek bana yakışmaz." 

KOMŞULARI NELER DEDİ? 

Şamil Kılıç'ın komşularından Cemal Aksoy, "Beşikdüzü ilçemizde bu olguyu maalesef birlikte yaşıyoruz. Kendisini zaman zaman tekerlekli sandalyesiyle şehir merkezinde gezerken görüyor, ancak sefaletin bu boyutta olduğunu bilmiyorduk. Ayrıca, Şamil kardeşimizin evinin önünden geçen yol dere ıslahı nedeniyle tıkanarak trafiğe kapanmış ve sadece birkaç metrelik bir alana mahkum edilmiştir. Doğrusunu söylemek gerekirse şu anda sefaletin son penceresi ile karşı karşıyayız. Elbette ki mahalledeki komşular insanlık gereği olarak, dininin gereği olarak yardımcı olmaktadırlar; ancak insanlarımızın iyi niyetlerine sosyal devletin kurumlarının da el atması lazım. Devletin, şu asırda 320 TL ücretle hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşa yardımcı olması gerekir. Fakirini arayan, garibini arayan, yoksulunu dağda taşta bile olsa arayıp bulan sosyal devleti de arıyoruz burada." şeklinde konuştu. 

Halil Dilli de şu ifadelere yer verdi: "Kardeşimiz yaklaşık 36 yıldır bu sokakta zor durumlarda ve imkansızlıklar içinde yaşıyor. Şamil kardeşimize vatandaşların sahip çıktığı kadar. yetkililerin de sahip çıkmaları gerekir diye düşünüyorum."

kaynak: internethaber



1278 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam357
Toplam Ziyaret4182431
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams