• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Fındık Üreticisinin Ek Geliri Tavukçuluk Olacak...

27/04/2015

Giresun Valisi Karahan: "Sadece fındığa ya da çaya bağlı olursak herhangi bir ürün kaybı bizi ciddi bir şekilde sarsıyor, ürün çeşitliğini geliştirmemiz lazım" bunun için Fındık ve Çay üreticilerimizin yeni ek geliri Tavukçuluk olacak.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Kozoğlu: "Ekonomik ve tarımsal faaliyeti yönlendirecek yeni alanlar bulmak gerekir. Bunlardan biri de tavukçuluktur" Karadeniz'de son yıllarda fındıkta yaşanan zirai don nedeniyle oluşan alternatif ürün arayışları kapsamında üreticiler, tavuk yetiştiriciliğine teşvik ediliyor.

Tirebolu ilçesindeki bir fındık bahçesinde, "Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında oluşturulan ve 300 tavuğun bulunduğu işletmenin açılışı gerçekleştirildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, Karadeniz'de ek gelir arayışının devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sadece fındığa ya da çaya bağlı olursak herhangi bir ürün kaybı bizi ciddi bir şekilde sarsıyor. Bu ürünlere bağımlılığımızdan dolayı bu yıl ciddi bir sıkıntı yaşadık. Dolayısıyla ürün çeşitliğini geliştirmemiz lazım" diye konuştu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu da Doğu Karadeniz ekonomisinin büyük bölümünü fındık ve çayın oluşturduğunu hatırlattı. Fındık ve çay ürünlerinde yaşanan olumsuzluğun, bölge ekonomisinde sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Kozoğlu, bu ürünlere alternatif olarak son yıllarda kivi üretiminde artış sağlandığını kaydetti. Kozoğlu, ekonomik ve tarımsal faaliyeti yönlendirecek yeni alanların bulunması gerektiğine işaret ederek, "Doğu Karadeniz ekonomisinin fındık ve çaya bağlı yapısı vardır. Fındık ve çay'da durum iyi gitmezse bölgemizde her ekonomik faaliyet sıkıntıya girmektedir. Ekonomik ve tarımsal faaliyeti yönlendirecek yeni alanlar bulmak gerekir. Bunlardan biri de tavukçuluktur" ifadelerini kullandı.

Hayvancılıkta kanatlı sektörünün Türkiye'nin yüz akı olduğunu belirten Kozoğlu, "Kümes hayvanı sayısı 298 milyon, yumurta üretimi ise 17 milyar adettir. Kanatlı et üretimi 1,9 milyon ton üzerine çıkmıştır. Kanatlı sektöründe ihracat bir milyar doları bulmuştur. Bunlar son derece önemli gelişmeler. Bu potansiyeli niçin Karadeniz Bölgesi değerlendirmesin?" değerlendirmesinde bulundu. Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman ise tavukçuluğun, bölgedeki fındık üreticisine ek gelir olabileceğini kaydetti.Konuşmanın ardından işletme üretime açıldı.


Kaynak : SonDakika.com...

625 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam563
Toplam Ziyaret4182637
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams