• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

GÖRELE’DE FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ SEMİNERİ...

07/02/2016

Görele İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Görele Ziraat Odası ve GiresunFındık Araştırma Enstitüsü tarafından, Görele Ziraat Odası Toplantı Salonunda Ziraat Mühendisleri Hüseyin İrfan Balık ve Ömür Duyar tarafından “Fındık yetiştiriciliği, Gübreleme, Fındıkta Bakım ve Budama” semineri yapıldı.

Fındık Yetiştiriciliği konusunda konuşma yapan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin İrfan Balık, “Budama, düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmak, ağacı uzun süre verim çağında tutmak, kuvvetten düşmeye başlamış dalları ya da ocakları yeniden kuvvetlendirerek bir süre daha yüksek kaliteli meyve vermesini sağlamak amacıyla uygulanır. Bahçede fındık ocakları ne kadar geniş olursa, o kadar verim noktasında güneş alır. Gereğinden fazla gübre atmayın. Uygun budama ve uygun gübreleme her zaman önemlidir. Dal sürgün verdikçe, bu dalı kesmenin anlamı yok” dedi.

Bitki beslenmesi konusunda konuşan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Ömür Duyar ise ”Bitki gelişmesini etkileyen bütün toprak, iklim ve bitki özelliklerine bitki gelişim faktörleri denir. Besin elementlerinin her biri de bir gelişim faktörüdür. Bu nedenle bitkilerin gelişmesi ve dolayısıyla elde ettiğimiz verim ve kalite toprakta en az düzeyde bulunan besin elementinin müsaade ettiği kadardır. Verimin artması için verilen besin maddeleri ve miktarının artışına bağlı olarak, üründe belli bir oran kadar artış sağlanır. Bir noktadan sonra ise ürün artışı meydana gelmez ve belli bir nokta da durur, ondan sonra azalan şekilde ürün artarak devam eder. Bitkilerin yeterli yetişmesi için bütün elementler toprakta yeterli miktarda olmalıdır. Unutmayın uygun dozda, uygun miktarda ve uygun gübreleme metodu ile ancak ürün artışı sağlanır. Kültür bitkilerinin gübrelenmesi teorik olarak oldukça basit bir işlemdir. Yapılması gereken bitkinin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu besin maddesi miktarından, toprakta bitkiye yarayışlı halde bulunan bitki besin maddesi miktarını çıkarmak ve aradaki farkı karşılamaya yetecek miktarda gübreyi toprağa vermektir” diye konuştu.

Haber : İHA...











575 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam242
Toplam Ziyaret4178963
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams