• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Fahri ŞİRİN'in "AYRILIK DAVULU" Kitap oldu..

07/12/2010

Eğitimci-Yazar Fahri Şirin’in ikinci oyun kitabı piyasaya çıktı. “Harşit İsimsizleri” isimli oyunu daha önce Kültür Bakanlığı tarafındankitaplaştırılan Şirin, şimdi de Hüseyin Avni Alparslan (Ayrılık Davulu) isimli oyununu gerçekleşti..

Hüseyin Avni Alparslan’ın, Birinci Dünya Savaşı’ndaki mücadelesinin bir bölümünü anlatan oyun,(Çavuşlu - Görele - Tirebolu da geçiyor) Anadolu insanının ne tür zorluklar içerisinde istiklali için çabaladığını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul Mecidiyeköy'de düzenlenen 1. Tirebolu Kültür Sanat Günleri'nde Tirebolu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen 2 perdelik ''Ayrılık Davulu'' isimli oyun izleyici tarafından ayakta alkışlanmıştı. 

Kitap 3 perdeden oluşuyor 1. perde çavuşluda geçiyor çimen değirmeniyle çavuşlu arsında geçiyor.tamanen doğal ve sade bir şiveyle yazılmış kitapta  kısaca dillere destan olmuş "oy asiye asiye " türküsünün ana kaynağı işleniyor.yaşı tutmayan  askere giden mustafa ve mustafanın ardından asker kılığına girmiş asiye ye den konuşmalar olaylar sunmuş yazar kitabında   2.perde de mustafanın kop dağlarında Hüseyin avni alparslanla aralarında geçen konuşmalar 3. perde tirebolu harşıt ve görelede geçiyor yine Hüseyin avni ALPARSLAN,Mustafa ve Asiyenin arasında geçen konuşmalara yer verilmiş ktapta.kısaca bütün okullarda okutulup tiyatroya aktarılmalı  bu kitap geçmiş atalarımızın yurdumuzu kurtarmak için vermiş oldukları mücadele özveri çok güzel bir şekilde anlatılmış bu kitapta ve alınıp geleceğimize okutulmalı anlatılmalı...

Giresun bölgesinin bağrından çıkan önemi şahsiyetlerden olan Hüseyin Avni Alparslan, üç büyük savaşta görev almış bir kahramandır. Balkan Savaşı’nı bütünhararetiyle yaşamış bir isim olarak Birinci Cihan Savaşı’nda Kafkas Cephesi 3.Ordu’da görev almış ve Sakarya’da ise rütbelerin en yücesi Şehitlik Mertebesi’ne ulaşmıştır.

 Tarihçi Yazar İsmail Kahraman’ın önsözünü yazdığı eser, son dönem yaşayan kahramanımızın hayatından kesitler sunarken bizlere de vatan sevgisinin nelere kadir olduğunu da hatırlatıyor. Kahraman “Gençliğimizin sanal dünyadan kendine kahraman araması sadece onlara ait bir problem değildir. Bizim de geçmişle bugün arasında köprüler oluşturmak gibi bir görevimiz var. Ecdada vefa bizler için de gerekli. Her birimiz kendisine demeli ki; “Ben de bir şey yapmalıyım!” Aksi halde vefasız geleceğe kim yatırım yapar?” diyerek Sayın Fahri Şirin’in yaptığı işin önemini belirtiyor.

       Her Çavuşlulu,Göreleli,Tirebolulunun, her Giresunlunun ve her Türk’ün alıp okuması ve geçmişimizi ve tarihimizi anlaması için çok önemli 

  Kitap talepleri için Şirin Yayıncılığın, Zübeyde Hanım Cad. Emanetoğlu Apt. D: 5 adresine veya 0 532 554 08 23  -  0 454 523 06 80 numaralı telefonlarına başvurulabilir.

        FAHRİ ŞİRİN KİMDİR?

      20 Ocak 1952’de Görele’de doğdu. İlköğrenimini Giresun Çavuşlu’da, orta öğrenimini Adana ve Trabzon İmam-Hatip liselerinde tamamladı. 1974 Yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. İzmir Amerikan Kültür Derneği’nde tiyatro eğitimi aldı.

      Askerliğini Keşan’da yedek subay olarak bitirdikten sonra Rize İmam-Hatip lisesinde göreve başladı. Aynı okulda Müdür Yardımcısı oldu. 1979 yılında Espiye İmam-Hatip Lisesi’ne, 1992 yılında da Tirebolu İmam-Hatip Lisesinde Müdür olarak atandı. 2004 Mahalli seçimler nedeniyle bu görevinden ayrıldı. Bir dönem Giresun Çavuşlu Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

      Hüseyin Avni Alparslan (Ayrılık Davulu) dışında, “Karantina, Harşit İsimsizleri, Hidayet, Öğretmenim, Kan Davası, Osman Ağa, Basketbolcü Kız” gibi oyunları vardır. “Harşit İsimsizleri” M. İstemihan TALAY’ın bakanlığı döneminde Kültür Bakanlığı’nca yayımlanmıştır.

haber:Rıfkı İYİDERE / www.cavuslu.org



2192 kez okundu

Yorumlar

sahiplik     09/12/2010 01:30

sayın murat bey sanırım yanılıyorsunuz.kaybedip ağlamak işi çavuşluya değil türkiyeye has bir tutummdur türkiyede insanın değeri bilinmez ölünce değere biner.çavuşluda yaşayan insanın değeri bilinmez ölünce 2 saat bilinir öldükten sonrada bırak değeri unutulur.hatırlatınca allah rahmet eylersin denir.bizler elimizdekini savunamıyoruz sağlamları elimizde tutamıyoruz yıkımları nerde elimize tutacağız.
zehiroğlu zehir

sahip ol ki sahipsiz kalmayasın     07/12/2010 20:44

her zamanki gibi cavuşlu bir değerine daha Fahri ŞİRİN Hocama sahip çıkmadı bizler hep kaybedip ardından ağlarız, ne büyük insan ne büyük değerdi deriz. Ben bir çavuşlu'lu olarak diyorum ki çavuşlu daha büyük yıkımlar görmeden değerlerine sahip çıksın.
murat gemici

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam447
Toplam Ziyaret4178452
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams