• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

FINDIK ÜRETİCİLERİNE MART UYARISI...


01/03/2017


Mart ayında havaların ve toprağın ısınmaya başlamasıyla fındıkta yaprak deleni ile mücadele edilmesi gerektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, bitkilerin ihtiyacı olan besin maddelerini yani gübreyi toprağa vermek gerektiği belirtilerek “Özellikle azotlu gübrelerin tavsiye edilen miktarının yarısı bu ay içinde, çiftlik gübresinde olduğu gibi dal iz düşümlerine serpildikten sonra 5-10 cm derinlikte çapalanan toprağa karıştırılır. Yalnız gübre verilmeden önce toprak analizleri yaptırılıp gübreyi ona göre vermekle, eksik veya fazla gübreleme önlenmiş olur” ifadeleri kullanıldı.

Gübrelerin çapalanarak toprağa karıştırılmasıyla hem gübrenin yararının sağlanmış, hem de kışı toprakta geçiren çeşitli zararlı böceklerle kültürel mücadele edileceğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çeşitli tomurcukların arasına girerek kozalak veya fındık gülü adı verilen fındık kozalak akarı zararlısı için ilaçlı mücadeleye de havaların sıcak gittiği yıllarda yine bu ay sonlarında, yeni sürgünlerde dipten itibaren üçüncü yaprak geriye devrildiğinde ilaçlı mücadeleye başlanır. Fındık yaprak deleni ile mücadelede yine bu ayın başlarında, larvaları galeri açmadan önce yapılır. Bu ayda, ilkbahar geç donlarından erken yeşillenen bahçelerde zararlanmalara karşı önlemler alınmalıdır. Bu arada, kıştan zarar görmüş sürgün ve dalların ayıklanmasına yine devam edilir. Yazlık (azotluk) gübrelerle, ahır gübrelerinin ocaklarının dibinde 50-60 cm uzaklıkta, dalların altına gelecek şekilde serperken, mutlaka çapalanmalı ve toprağa karışması sağlanmalıdır.”


Kaynak : Giresun İl Tarım...




648 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam136
Toplam Ziyaret4176482
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams